grupvertex

VÈRTEX és una perspectiva integradora i inclusiva. Respectuosa amb les diverses creences, filosofies i cultures. Dialogant i oberta

Menú principal

Tot per culpa d’una espelma, i la família?

espelmaMARIA TERESA BRASÓ

M’agradaria fer uns comentaris sobre un trist fet succeït fa pocs dies i és la mort de la Sra. de Reus per culpa d’una espelma encesa en el seu domicili.

Aquesta Sra. no disposava de gas ni de llum ja que li havien tallat el subministrament per falta de pagament.

Sembla que el tall no era de feia molt temps sinó de només uns mesos (faig un incís: totes les dades que tinc són les que han sortit als diaris) amb el que donen a entendre que la Sra. pagava fins fa poc .

Hi havia com a mínim una néta que sembla que la visitava o convivia amb ella junt amb el seu company (aquesta situació té variables diferents que han canviat al llarg dels dies).

Davant d’aquesta situació realment tan trista he vist comentaris i actituds que m’han despertat múltiples preguntes i en algunes ocasions un cert desassossec.

-La sortida en tromba dels partits polítics, Ajuntament de la ciutat, associacions diverses, persones individuals, etc…culpant directament al proveïdor de llum i gas.

-El fet de no parlar en cap cas de la responsabilitat de la família, no en té?

-La manca d’explicació de la situació sòcio-econòmica de la Sra. i de la família? Cobrava alguna pensió? Quina? Qui la cobrava ella o algú de la seva família? Ja que sembla que no era una Sra. molt endeutada amb la companyia.

-Serveis Socials de l’Ajuntament poden fer de “papes i mames” de tota la població perquè no prengui mal ningú?.

-Algú de la família havia avisat a Serveis Socials? Quan feia? No he sentit cap recolzament cap a Serveis socials.

Em van doldre les paraules del president Puigdemont culpant directament a la companyia sense fer cap retret a la responsabilitat de la família; no perquè no cregui que les companyies en poden ser responsables sinó perquè s’exclou el paper de la família com a primer responsable de la situació. En tot cas, les companyies en són responsables secundàries quan les persones, previ ESTUDI, no es poden fer càrrec de les seves despeses, no abans.

Sobta molt la familiar que ha sortit amb un advocat al davant, denunciant el fet, a vostès no? Ja sap la família que ella o algú altre haurà de pagar les despeses d’aquest professional?

Jo no vull una Catalunya on tot es delegui en les Institucions, entre altres coses perquè jo vull decidir com viure, amb llum o sense; potser aquesta Sra.morta no ho va poder decidir per culpa precisament dels familiars.

Barcelona, 21 de noviembre del 2016

 

 

Encara no t'has subscrit per RSS ? No et perdis aquest article!

Entrades relacionades

Comentaris

  1. Verònica March novembre 28, 2016

    Aquest cas ens ha posat de cara a la paret.
    Una desgràcia és una desgràcia, però sembla que avui dia no es poden contemplar les desgràcies. Algú n’ha de tenir la culpa. I no. Es tracta d’un fet molt trist amb resultat de mort. Però cal contemplar també la mala sort, l’atzar, el destí, etc.
    El tema de la família és espinós. No totes les famílies viuen en l’harmonia desitjada. I si estaven barallats? Hi ha famílies barallades. Hem de contemplar també aquesta possibilitat.
    I, per descomptat, les institucions han de fer moltes coses, totes les que convingui. Però nosaltres també hem de ser responsables del que fem. Pel que fa a les elèctriques se les ha de forçar a comportar-se de forma humanitària. Per voluntat pròpia no ho faran.

Afegir un comentari

Nom Obligatori

Correu electrònic Obligatori

Lloc web Opcional

Have you Subscribed via RSS yet? Don't miss a post!

Barra lateral

Flaixos recents

Temes

Entrades recents