grupvertex

VÈRTEX és una perspectiva integradora i inclusiva. Respectuosa amb les diverses creences, filosofies i cultures. Dialogant i oberta

Menú principal

posar fi a la imatge masclista

“A Adelaida han decidit posar fi a la imatge masclista i retrògrada de les models petonejant els ciclistes a dalt del podi

Doncs mirin, sí, visca Austràlia. I visca, en concret, el govern de la regió d’Adelaida. I ara no es pensin pas que els parlo de pactes fiscals, de descentralització ni de models d’estat. Res. Els parlo d’una decisió ben simple que han pres a Adelaida i que l’altre dia explicaven els de L’Esportiu, l’únic diari esportiu fet i pensat en català. A Adelaida han decidit retirar les ajudes que donaven als organitzadors del Tour Down Under, la prova ciclista inaugural de l’UCI World Tour, si aquests continuaven amb la imatge aquella de les hostesses petonejant a dalt del podi els guanyadors de les etapes. Ja ho havien fet abans amb una cursa de cotxes, i ara han aplicat la mesura a les curses ciclistes, que, evidentment, han renunciat a les hostesses a canvi de continuar aspirant a les ajudes. Doncs mirin, a mi em sembla perfecte. Perquè no entenc com a hores d’ara encara permetem segons quines imatges. Hi penso (i ho he escrit més d’una vegada, cosa que m’ha fet guanyar comentaris molt solidaris però també alguns altres de no tant) cada cop que veig, per exemple, les noies de la F-1, aquelles que desfilen per la pista abans de començar la cursa i que, en acabar, fan el passadís al pilot guanyador aplaudint-lo mentre va cap al podi. No és pas que no me les miri (i tant, que me les miro), és que em sembla una imatge denigrant i fora de lloc. Ni que siguin hostesses professionals, ni que ho considerin una feina com una altra ni que s’ho passin bé. Aquest culte al cos (perquè no en solo pas veure cap amb sobrepès) i aquest masclisme, em sembla increïble que formin part de segons quins espectacles esportius i que ho assumim tots plegats amb tanta naturalitat. Prou d’homes que ja són la majoria d’esports, que a més a més quan hi ha dones en alguns casos hi són només per decorar el podi o petonejar o aplaudir els guanyadors. I si la solució, com fan ara en algunes competicions, és canviar els models femenins pels masculins, és que no hi hem entès res. La mesura presa pel govern d’Adelaida és ben simple i fàcil de complir. I, n’estic convençut, ben efectiva. Visca, doncs, Austràlia. Visca Adelaida!

Encara no t'has subscrit per RSS ? No et perdis aquest article!

Entrades relacionades

Comentaris

No hi ha comentaris per aquesta entrada.

Afegir un comentari

Nom Obligatori

Correu electrònic Obligatori

Lloc web Opcional

Have you Subscribed via RSS yet? Don't miss a post!

Barra lateral

Flaixos recents

Temes

Entrades recents